DDoS Protection

Opzoek naar de juiste bescherming tegen DDoS-aanvallen?

Een DDoS, of Distributed Denial of Service-aanval, is een veel voorkomende bedreiging. Bij een dergelijke aanval proberen cybercriminelen uw bedrijf digitaal onbereikbaar te maken. Data Comfort biedt de mogelijkheid om uw servers te beschermen tegen DDoS aanvallen.

Een DDoS-aanval is een cyberaanval die gemakkelijk is op te zetten en steeds vaker voor komt. Bij een DDoS-aanval maken heel veel computers verbinding met één server. Het doel van een dergelijke aanval is het traag maken, of in het ergste geval, het onbereikbaar maken van de server. Een server die onbereikbaar is kan veel geld kosten, daarom is goede bescherming tegen een DDoS-aanval belangrijk. 

Adviserend
Betaalbaar
Beperk downtime
Beschermd tot 1 TBit/sec

NaWas

NaWas staat voor Nationale anti-DDoS Wasstraat. De NaWas biedt on demand beveiliging tegen DDoS aanvallen. De NaWas reinigt het verkeer van de ‘onzin’ en stuurt het schone verkeer door naar het core netwerk van Data Comfort. Hierin zijn mogelijkheden:

Reactieve DDoS protectie:

Op het moment dat er een DDoS aanval komt is het mogelijk om NaWaS te gebruiken. Een van onze engineers kijkt waarop de DDoS is gericht, deze wordt vervolgens via BGP-routering gericht naar de NaWas.

Proactieve DDoS protectie:

Dit kan ook automatisch gebeuren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een Genie Network, Lancope of Flowmon flow analyzer. Een dergelijke analyzer detecteert een DDoS en kan dan automatisch het betreffende IP-blok met BGP naar de NaWas leiden.

Hoe voorkom je een DDoS aanval?

In het verleden was het dicht zetten van de lijn de enige oplossing om servers te ontlasten. Het nadeel hiervan is dat mensen dan niet bij hun mail-, web- of applicatieserver kunnen. Deze tijdelijke stilstand heeft dus ook negatieve gevolgen voor de bedrijfsvoering. Het bestrijden van een DDoS-aanval vereist specialistische apparatuur. Het inrichten en het beheren van deze apparatuur is niet alleen zeer complex, maar ook zeer kostbaar. Data Comfort biedt organisaties laagdrempelig toegang tot de noodzakelijke bescherming met behulp van NaWas.

Sterk en betrouwbaar door een vast netwerk van partners