IaaS

Opzoek naar een eigen computinginfrastructuur zonder grote investering?

Wanneer u niet uw eigen fysieke servers en datacenterinfrastructuren wilt aanschaffen en beheren, om zo niet de kosten en de complexiteit te hebben die hiermee gepaard gaan, kunt u via IaaS een direct beschikbare computinginfrastructuur huren.

U heeft de term misschien al regelmatig horen vallen, maar wat is IaaS nu eigenlijk? IaaS staat voor Infrastructure as a Service. Van de verschillende cloud services lijkt IaaS het meest op de traditionele on-premise service. Bij IaaS is de infrastructuur met alle netwerkelementen naar de cloud gebracht. Deze infrastructuur wordt geleverd via het internet. Bij IaaS maakt u gebruik van onze hardware maar heeft u het beheer van de infrastructuur volledig in eigen hand. 

Flexibel
Altijd beschikbaar
Geen eenmalige investering

Speciaal voor ICT-specialisten

IaaS is geschikt voor alle bedrijven maar voor ICT-specialisten in het bijzonder. Met ons IaaS-platform kunt u als ICT-specialist de juiste cloudoplossing bieden voor uw klanten. Wij zijn verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van het onderliggende hardware platform. Dit platform is samengesteld met hardware componenten van hoge kwaliteit. 

Voordelen IaaS

Gebruikmaken van IaaS heeft een aantal voordelen:

  • Geen grote financiële uitgaven nodig; u hoeft geen eigen datacenter op locatie op te zetten en te beheren of investeringen te doen voor opslag.
  • Geen doorlopende kosten voor de infrastructuur; u huurt alleen wat u nodig heeft.
  • Snel reageren op meer of minder vraag; u kunt eenvoudig meer capaciteit afnemen wanneer u dat nodig heeft als u bijvoorbeeld big data analyses gaat doen. 
  • Geen specialistische kennis nodig; wij beschikken over de juiste kennis, u hoeft geen personeel in te huren met kennis over IT-infrastructuren en virtualisatie. 
  • Makkelijker nieuwe toepassingen testen en op de markt brengen; u hoeft niet eerst de infrastructuur op te zetten, maar kunt eenvoudig test- en ontwikkelomgevingen opzetten.

Sterk en betrouwbaar door een vast netwerk van partners