Security services

Opzoek naar de beste manier om uw IT-omgeving te beveiligen?

Er is de laatste jaren een flinke groei te zien in het aantal cyberaanvallen. Het kiezen van de beste en veiligste security oplossingen is dan ook essentieel. Data Comfort biedt een uitgebreid scala aan security oplossingen, van end-point protection tot beveiliging van infrastructuren. 

Bescherming
Proactief
Adviserend

Managed Firewall

Een firewall controleert en bewaakt inkomend en uitgaand verkeer. Een firewall luistert naar poorten op computersystemen in een netwerk en beschermt deze systemen tegen een groot scala aan aanvallen en bedreigingen van en naar het internet. 

Wij leveren compleet ingerichte firewalls, waarmee u altijd beveiligd bent tegen externe bedreigingen, zoals malware, virussen, spam en hackers. Deze firewall wordt vanuit onze monitoringtools 24/7 gemanaged. Het is ook mogelijk om op de firewalls een IPsec tunnel te bouwen. Bij ons is er altijd sprake van proactief beheer, waarbij we altijd alert zijn en in het geval van calamiteiten direct schakelen.

Intrusion Detection System (IDS)

Een Intrusion Detection System detecteert kwaadwillige activiteiten of beleidsschendingen bij een informatiesysteem of een netwerk. Elke kwaadwillige activiteit of beleidsschending wordt gerapporteerd. 

Een firewall en een IDS hebben allebei betrekking op netwerkbeveiliging, maar ze verschillen wel van elkaar. Firewalls beperken de toegang tussen netwerken om inbraak te voorkomen en signaleren geen aanval vanuit het netwerk. Een IDS beschrijft een vermoedelijke inbraak zodra deze heeft plaatsgevonden en slaat alarm. Een IDS let ook op aanvallen die afkomstig zijn vanuit een systeem. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. 

Intrusion Prevention System (IPS)

Een Intrusion Prevention System wordt vaak beschouwd als een uitbreiding van het Intrusion Detection System. Een Intrusion Prevention System bewaakt netwerkactiviteiten op kwaadaardig of ongewenst gedrag. Een IPS controleert al het netwerkverkeer op schadelijke code of aanvallen. Wanneer een aanval wordt gedetecteerd, kan IPS de bedreigde pakketten laten vallen en toch al het andere verkeer doorlaten. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. 

Two-factor authenticatie

Er zijn drie authenticatiefactoren die gebruikt kunnen worden om iets te beveiligen. Iets dat je kent/weet (bijvoorbeeld een wachtwoord), iets dat je hebt (bijvoorbeeld een mobiele telefoon) en iets dat je bent (bijvoorbeeld uw vingerafdruk). Two-factor authenticatie combineert 2 verschillende factoren. Met behulp van Duo Security bieden wij u een eenvoudige en betrouwbare manier aan om two-factor authenticatie te gebruiken. Als u gebruikt maakt van Duo Security moet u eerst uw wachtwoord invoeren en vervolgens de inlogsessie goedkeuren op een app die u op uw smartphone installeert. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Duo Security? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Sterk en betrouwbaar door een vast netwerk van partners