Kennisbank

Bekijk hier onze kennisbank.

Wat is colocatie?

Bij colocatie maken meerdere bedrijven gebruik van één serverlocatie. U kunt als bedrijf uw eigen server in de serverkast van een provider plaatsen. U profiteert dan van een betrouwbare netwerkverbinding en stroomtoevoer. Hiervoor betaalt u over het algemeen een vaste abonnementsprijs, afhankelijk van de hoeveelheid serverruimte die u nodig heeft. Deze ruimte wordt uitgedrukt in rackspace.

Hoe zijn de back-ups geregeld bij colocatie?

Het maken van backups is uw eigen verantwoordelijkheid bij colocatie. Data Comfort biedt backup mogelijkheden aan met behulp van Veeam Cloud Connect. Voor meer informatie kunt u kijken op de volgende pagina: https://www.datacomfort.nl/expertise/back-up-as-a-service

Wat is een twin-datacenter oplossing?

Bij een twin-datacenter wordt uw IT-omgeving verspreidt over twee datacenters met real-time datareplicatie. Doordat uw omgeving op beide locaties actief is kan er een uptime van 100% worden gerealiseerd.

Data Comfort heeft haar datacenters ontsloten met dark fiber verbindingen die wij zelf belichten. Hierdoor is het mogelijk om een twin-datacenter oplossing te realiseren.

Heb ik zelf toegang tot de colocatie?

Indien u een heel rack afneemt heeft u zelfstandig toegang tot het datacenter. Indien u minder dan een heel rack afneemt deelt u het rack met meerdere gebruikers, als u dan toegang wilt tot het datacenter zal er altijd iemand van Data Comfort met u mee gaan. 

Kan ik een rondleiding krijgen in het datacenter?

Uiteraard kunt u een rondleiding krijgen! Wij geven u graag geheel vrijblijvend een rondleiding door het datacenter in IJsselstein(Utrecht) of Hilversum. Indien u interesse heeft in een rondleiding kunt u contact met ons opnemen.

Ondersteunen jullie ook IPv6?

Ja, wij ondersteunen ook IPv6. Op al onze colocatie locaties is het internet netwerk voorbereid op IPv6. Elke klant krijgt bij ons geheel gratis een eigen IPv6-range.

Er zijn geen resultaten gevonden op uw zoekwoord.

Bekijk alle veelgestelde vragen