Cloudfest 2018 was geweldig

Cloudfest is met meer dan 7000 bezoekers het grootste hosting event van de wereld. Op Cloudfest zijn ieder jaar weer de nieuwste trends en technologieën te zien. Ook dit jaar was Cloudfest voor ons weer een onvergetelijke en leerzame ervaring. 

Technology en duurzaamheid

Een interessante nieuwe technologie die wij hebben gezien is die van Submer. Submer biedt een vloeistof-immersie-koeloplossing voor datacenters die tot 99% van de koelingskosten bespaart en hierdoor ook zeer milieuvriendelijk is.

Submer maakt gebruik van zogenaamde SmartPod`s, dit zijn als het ware grote tanks gevuld met meer dan 800 liter diëlektrische vloeistof. Deze vloeistof is 100% biologisch afbreekbaar en hierdoor ook onschadelijk en ongevaarlijk om mee te werken. De standaard SmartPod-setup ondersteunt tot 50 kW warmte-afvoercapaciteit in een 22U of 45U configuratie. Het koelsysteem is autonoom geregeld door slimme algoritmen die gebruik maken van efficiënte warmtewisselende componenten in combinatie met een watercircuit om de warmte af te voeren naar koeltorens.

Omdat duurzaamheid hoog in het vaandeel staat bij Data Comfort, hebben wij onderzoek gedaan naar de besparing die dit systeem voor ons kan opleveren. Echter maken wij al gebruik van groene datacenters, in deze datacenters is tot een buitentemperatuur van 27 graden bijkoelen niet nodig, hierdoor is deze techniek niet relevant voor ons.

Software Defined Storage

Een nieuwe alles veranderende software waar we op Cloudfest over spraken is Solidfire van NetApp. In het verleden was het namelijk nodig om dedicated hardware aan te schaffen om IOPS te kunnen garanderen, maar de komst van Solidfire heeft dit veranderd. Solidfire heeft een algoritme in zich dat ervoor zorgt dat alle bits en bytes over alle SSD flash disks verdeeld zijn in het cluster. Hierdoor kost een systeem uitbreiden of rebuilden maar een paar seconden zonder performance verlies.

Data Comfort heeft in 2017 al geconstateerd dat de techniek van Solidfire de oplossing is voor de volgende generatie datacenters. Hierdoor hebben wij nu al een systeem dat optimaal presteert met de hulp van Solidfire. Meer weten over hierover? Meld je nu aan voor ons gratis VDC evenement met sprekers van onder ander Solidfire, VMware en Data Comfort zelf:

Virtual Data Center Evenement

Trend

De trends die wij dit jaar hebben gezien hebben te maken met verschuiving van back-up naar beschikbaarheid van de data. Wij denken dat dit jaar het jaar wordt van bewustwording van hoe belangrijk data is voor een bedrijf. Dit wordt aangejaagd door de groei van cybercriminaliteit en aanvallen.

Veeam Cloud Connect is een manier om back-ups te maken en data te repliceren naar de cloud. In het geval er data nodig is kan dit met een druk op de knop weer teruggezet worden. Cloud Connect kopieert back-ups naar de cloud-omgeving via een veilige SSL-verbinding. Het is dus niet meer nodig om een moeilijke VPN-verbinding te maken omdat Veeam Cloud Connect via het meest gangbare (maar wel versleutelde) Internet-protocol werkt. Het is dus mogelijk om op ieder moment back-ups naar de lokale infrastructuur terug te zetten.  Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan nu contact met ons op:

Contact

De locatie

Cloudfest werd ook dit jaar weer gehouden in het Europa-Park in Duitsland, dit is het grootste pretpark van Europa. Het pretpark is tijdens Cloudfest ook gesloten voor normale bezoekers en alleen toegankelijk voor beursbezoekers. Tussen de lezingen en het beursbezoek door hadden wij dan ook even de tijd om over het pretpark heen te lopen en wij vonden dit een zeer unieke ervaring.

Mogen we u ook ondersteunen met onze cloud services?