Data Comfort en NetApp gaan samenwerking aan voor bouw next generation hosting platform

Full service ICT-partner Data Comfort bouwt een next generation hosting platform dat volledig draait op NetApp SolidFire. Voor het hosting platform was Data Comfort opzoek naar een zeer snelle en stabiele infrastructuur waarbij zij zich konden focussen op business in plaats van zich te moeten bekommeren over datamanagement. In NetApp vonden zij met het gebruiksvriendelijke karakter van NetApp SolidFire en de fijne samenwerking met het Nederlandse SolidFire team de juiste partner.

De ontwikkelingen op het gebied van flexibiliteit, efficiëntie en schaalbaarheid bij cloudcomputinginfrastructuren hebben de verwachtingen voor IT-servicelevering verhoogd. NetApp SolidFire geeft een antwoord op dit vraagstuk door het Element OS op vijf pilaren te bouwen: Geautomatiseerd management, scale-out, gegarandeerde performance, brede efficiëntie en data assurance. Hiermee helpt SolidFire klanten zoals Data Comfort om een Data Fabric infrastructuur te bouwen, tegen beter beheersbare kosten.

“Data Comfort heeft het potentieel van SolidFire goed begrepen. Met dit nieuwe platform kunnen zij partners diensten aanbieden op een volledig nieuw service niveau. Data Comfort is nu beter in staat servicelevels te bieden dankzij de gedetailleerde Quality of Service (QoS) van het SolidFire platform. We zijn blij dat we Data Comfort hebben kunnen helpen om een nieuw business model op te zetten en hebben een zeer prettige onderlinge samenwerking – kritisch maar zeer concreet. Hiermee is Data Comfort ook onderdeel geworden van het “fueled by SolidFire” programma”, aldus Wessel Gans, Sr. Systems Engineer SolidFire Benelux.

Ook Data Comfort is tevreden met de succesvolle samenwerking. “We zochten een nieuwe oplossing om ons portfolio uit te breiden als antwoord op de marktvraag voor hostingdiensten met stabiele, gegarandeerde performance met een betaalbaar kostenplaatje. Omdat wij zelf geen omkijken hebben naar het systeem, hebben we geen extra specialist hoeven opleiden. Hierdoor kunnen we de kosten laag houden en toch onze klanten de beste services bieden. Daarbij is het contact met het SolidFire team zeer goed. Ze hebben ons van goed advies voorzien waarmee we de oplossing snel hebben kunnen uitrollen. Een fantastische partner voor Data Comfort.”, aldus Dennis Ebbenhorst, Manager Operations bij Data Comfort.

Over NetApp

Wereldwijd rekenen toonaangevende organisaties op NetApp voor software, systemen en services waarmee ze hun data kunnen beheren en opslaan. Klanten waarderen NetApp’s samenwerking, expertise en passie om ze nu en in de toekomst vooruit te helpen. Kijk voor meer informatie op www.netapp.com/nl.Meer informatie over SolidFire vindt u hier: SolidFire Datasheet.

Over Data Comfort

Data Comfort levert bouwblokken aan ICT partners waarbij de techniek centraal staat. Met de focus op connectiviteit, hosting en back-up oplossingen bieden zij oplossingen voor hun partners waarbij de samenwerking leidt tot de ontzorging van de eindklant.

Mogen we u ook ondersteunen met onze cloud services?