NetApp Solidfire All-Flash Array

NetApp SolidFire All-Flash Array is de oplossing om een next-generation datacenter te realiseren. Cloud infrastructuren hebben de lat hoger gelegd voor verwachtingen ten aanzien van de levering van IT-diensten. Cloud service providers zijn steeds weer opzoek naar manieren om bottlenecks te elimineren en een hogere efficiency te behalen.

NetApp SolidFire All-Flash Array maakt een innovatieve geautomatiseerde architectuur mogelijk met een ongeëvenaarde schaalbaarheid en gegarandeerde performance. SolidFire biedt niet alleen flexibiliteit aan de infrastructuur maar ook aan de gegevens. 

Schaalbaar

Bedrijven hebben een flexibel systeem nodig dat workloads kan adopteren. Met SolidFire is het mogelijk om uw opslagmiddel op een dynamische manier te schalen om zo in te kunnen spelen op de onvoorspelbare en steeds veranderende zakelijke en applicatie-eisen.

Bij SolidFire is het mogelijk om systeem uitbreidingen uit te voeren zonder dat deze storend zijn of dat resources niet beschikbaar zijn. Hierdoor is het mogelijk om het systeem op ieder moment uit te breiden zonder dat dit ten kosten gaat van de continuïteit. Elke node levert een precieze hoeveelheid extra prestaties en capaciteit naar een bruikbare pool. Gegevens worden automatisch over alle nodes in het cluster verdeeld, waarbij een gelijkmatig gebruik wordt behouden naarmate een systeem groeit. 

Voorspelbaar

SolidFire heeft een performance control met door de gebruiker gedefinieerde minimum, maximum en burst-instellingen voor elke workload of toepassing op het systeem. Hierdoor is het mogelijk performance te garanderen ongeacht de workload.

Storage bestaat uit de capaciteit (gemeten in GB`s) en verwerkingssnelheid (gemeten in IOPS). In het verleden waren deze twee aan elkaar gekoppeld en niet apart van elkaar te definiëren. Door de komst van SolidFire is het mogelijk deze twee apart van elkaar te managen. Hierdoor is het niet meer nodig om meer capaciteit toe te voegen om maar genoeg verwerkingssnelheid te krijgen.

Elk opslagvolume binnen het systeem dat is gekoppeld aan SolidFire kan worden toegewezen aan een precieze hoeveelheid capaciteit en prestaties. Zowel de capaciteit als de prestatie kunnen worden gewijzigd zonder gegevens te migreren of I/O te onderbreken. 

Bescherming

De bescherming van uw bedrijfsgegeven is zeel belangrijk. Hierom heeft SolidFire een veerkrachtige en zelfherstellende architectuur. SolidFire kan meerdere fouten op alle niveaus gelijktijdig oplossen zonder gevolgen te hebben voor de prestatie van het systeem.

Het herstellen van een fout duurt slechts enkele minuten. In het geval van een storing, verdeelt elke schijf in het systeem een klein percentage van zijn data parallel aan de vrije ruimte op alle resterende schijven. Failure recovery vereist geen tussenkomst van de operator. 

SolidFire bij Data Comfort

In 2017 heeft Data Comfort SolidFire geïmplementeerd en stelt de vele voordelen die SolidFire biedt nu beschikbaar. Zo zijn wij de eerste cloud service provider in Nederland waarbij het mogelijk is om de hoeveelheid IOPS (de de kwaliteit van de storage) en de capaciteit van de storage los van elkaar te bepalen. Ook benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan nu vrijblijvend contact op. 

Mogen we u ook ondersteunen met onze cloud services?