The Next Generation Data Center

Een term die je de laatste tijd veel hoort is de term het Next Generation Data Center. Maar wat is een Next Generation Data Center? Wat maakt het zo bijzonder? En wat kunt u ermee?

Heel kort door de bocht is een Next Generation Data Center een datacenter dat software gebruikt om alle hardwarecomponenten (storage, netwerken en servers) van een datacenter te virtualiseren. Door de hardware te virtualiseren wordt de workload ontkoppeld van de fysieke laag.

Software Defined Storage

Wij gebruiken SolidFire van NetApp om de storage te virtualiseren. SolidFire gebruikt software om storage te virtualiseren. SolidFire koppelt capaciteit los van performance. Hierdoor is het mogelijk om op elk gewenst moment hardware toe te voegen, te upgraden of te vervangen. Het uitbreiden of rebuilden van een systeem kost nog maar een paar seconden zonder performance verlies. 

Software Defined Network

Door het netwerk te virtualiseren is het mogelijk om de virtuele omgeving naar een ander datacenter te verplaatsen zonder dat hier aanpassingen in het netwerk voor nodig zijn. Wij gebruiken NSX van VMware om het netwerk te virtualiseren. Een groot voordeel van NSX is dat elke virtuele machine aan de NSX-firewall is gekoppeld, hierdoor wordt al het verkeer door een firewall gestuurd.

Voordelen van een Next Generation Data Center

De flexibiliteit: doordat alle hardwarecomponenten worden gevirtualiseerd, kunnen de virtuele machines overal naartoe worden verplaatst. Hierdoor is het realiseren van een hybride cloud-omgeving zeer eenvoudig. 

Mobiliteit van workloads: workloads kunnen eenvoudig worden gedeeld over meerdere servers, knooppunten of datacenters.

Eenvoudig beheer: het beheren van de infrastructuur gebeurt vanuit een eenvoudig bedienportaal.

Wat kunt u ermee?

Doordat alle hardwarecomponenten van een datacenter virtueel aangeleverd worden is het niet meer nodig een fysieke ruimte of fysieke hardware te hebben om je eigen datacenter te bouwen. Alle componenten van de IT-infrastructuur worden namelijk aangeboden via het internet en zijn geheel naar eigen wens in te richten.

Door de komst van vCloud Director van VMware is het mogelijk om je eigen datacenter geheel in te richten vanuit een eenvoudig bedienportaal. vCloud Director versnelt en vereenvoudigt de toegang tot de infrastructuur. Op maat gemaakte vApp-sjablonen van applicaties kunnen via een catalogus ter beschikking worden gesteld. Deze op sjablonen gebaseerde aanpak maakt het mogelijk om applicaties snel uit rollen of flexibel te porteren tussen datacenters. Hierdoor is het voor gebruikers mogelijk om zelf op een eenvoudige manier een multi-cloud te bouwen.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden? Klik dan hier.

Mogen we u ook ondersteunen met onze cloud services?