VMware vCloud Director 9.5

We zijn de afgelopen weken bezig geweest met het implementeren van de nieuwste versie van vCloud Director, versie 9.5. Gister is deze nieuwe versie live gegaan en hij overtreft al onze verwachtingen. vCloud Director 9.5 heeft 4 nieuwe innovaties die van groot belang zijn.

1. Diepere integratie met VMware NSX

VMware NSX is een netwerk virtualisatie platform voor software-defined datacenters. NSX was in de vorige versie van VMware al geïntegreerd maar in deze versie is NSX nog dieper geïntegreerd. Dit biedt meerdere mogelijkheden.

Het is mogelijk om een veilige hybride omgeving te creëren tussen locaties en datacenters met cross Virtual Data Center Laag-2 netwoking. Met andere woorden, het is nu mogelijk om netwerken uit te rekken over virtuele datacenters op verschillende vCenters of vCloud Director instances die zich op verschillende locaties bevinden. Dit alles is mogelijk vanuit 1 managementschil.

2. Eerste integratie met NSX-T

VMware NSX-T is de vernieuwde versie van NSX en is volledig opnieuw opgebouwd. NSX-T is ontworpen om veel van de use-cases aan te pakken waarvoor de vorige versie niet was ontworpen. Het grote voordeel van NSX-T is dat het niet alleen gebruik kan worden in vCenter- en vSphere-omgevingen, maar het ondersteunt ook KVM en public clouds. Ook kan NSX-T geïntegreerd worden in frameworks zoals Red Hat OpenShift en Pivotal. Het creëren van een hybride-omgeving wordt hierdoor nog eenvoudiger.

In vCloud Director 9.5 is het mogelijk om zowel de oude versie van NSX als NSX-T te gebruiken.

3. Intuitief beheer met nieuwe HTML5-interface

De nieuwe versie van vCloud is volledig overgegaan naar een HTML5-interface. De verbeterde interface biedt een intuïtievere ervaring. Het beheer en de controle zijn vereenvoudigd waardoor er veel tijd bespaard wordt.

4. Vernieuwde op rollen gebaseerde toegangscontrole

De nieuwe versie van vCloud heeft een volledig op rollen gebaseerde toegangscontrole. Dit biedt een aantal voordelen: administratief werk en frequente IT-ondersteuningsvereisten worden verminderd, de operationele efficiëntie is gemaximaliseerd, het rolbeheer is vereenvoudigd en compliance is verbeterd.

Cloud Service Provider of the Year

Toen vCloud Director 9.5 uitkwam zijn wij meteen begonnen met de implementatie. Omdat we nauw betrokken zijn bij de ontwikkelingen van VMware waren wij als een van de eerste op de hoogte van de nieuwe functies. Wij zagen de potentie van de nieuwe versie in en zijn daarom meteen begonnen met de implementatie.

Wij gebruiken vCloud Director voor ons Virtual Data Center. Dankzij deze dienst zijn wij als 1 van de 5 bedrijven genomineerd voor Cloud Service Provider of the Year 2018. Wil jij ons helpen om te winnen? Stem dan nu op ons in categorie 3: Cloud Service Provider of the Year. https://dutchitawards.nl/stemmen

Mogen we u ook ondersteunen met onze cloud services?