VMware versterkt marktpositie in servervirtualisatie

De cloud wordt steeds meer gebruikt en dat is ook te zien aan de afname van het aantal servers dat op locatie wordt geplaats. Een direct gevolg hiervan is dat er een afname is te zien in het aantal servers dat gevirtualiseerd wordt. Afgelopen jaar is het toepassen van servervirtualisatie met 2% gedaald naar 78%.

Sinds 2011 is er al een continue daling te zien in het aantal servers die op locatie draaien, met jaarlijks een gemiddelde afname van 5,5 %. Echter maakt nog steeds 75% van de bedrijven met 50 medewerkers of meer gebruik van servervirtualisatie. VMware is nog altijd de meest gebruikte oplossing voor het virtualiseren van servers. Dit jaar is het marktaandeel van VMware ook nog eens versterkt van 75,4% naar 77,1%.

VMware vCloud Director

VMware ziet in dat het aantal servers op locatie afneemt en hierom heeft VMware de focus gelegd op VMware vCloud en NSX. In het verleden had vCloud een oude interface, de ontwikkeling van dit product is zelfs ook tijdelijk stil gelegd. Vorig jaar is besloten om vCloud volledig te vernieuwen en er meer een complete managementschil van te maken met als doel alle losse VMware producten te integreren. Met de visie is om alle workloads die er zijn, of deze nu draaien of Azure of AWS, te beheren vanuit het vCloud portal.

vCloud Director is dus een managementschil voor cloud-infrastructuren. In deze managementschil is het mogelijk de onderliggende infrastructuur (netwerk, servers en storage) eenvoudig beheren. Het is binnen vCloud mogelijk om templates te creëren, hierdoor is het aftrappen van een nieuwe virtuele machine zo gebeurt. vCloud is gemaakt om hybride situaties te managen vanuit een portal. 

VMware NSX

VMware NSX is het netwerk virtualisatie platform voor Software Defined datacenters. In het verleden hebben we al veel profijt gehad van het virtualiseren van storage en servers. Door de komst van VMware NSX is het nu ook mogelijk om eenvoudig het netwerk te virtualiseren en te beheren.  NSX is in te zetten voor firewalling, routering of switching. Doordat het een native gevirtualiseerd product is, biedt het een hoger niveau van security, snelheid en efficiëntie ten opzichte van fysieke hardware.

Met NSX is het mogelijk om security policies direct aan applicaties te voegen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de applicatie beschermd blijft ongeacht dat deze gedurende de tijd veranderd. Ook is het mogelijk om templates te gebruiken om sneller en efficiënter te werk te gaan. Verder biedt NSX de mogelijkheid om meerdere gebruikers dezelfde omgeving te laten gebruiken. Dit kan doordat er meerdere virtuele netwerken worden gebruikt die onzichtbaar voor elkaar zijn.

Verder is het binnen NSX mogelijk om in meerdere cloud-omgevingen te werken terwijl de security gewaarborgd wordt. Dit komt doordat de netwerk en security configuratie van het netwerk gerepliceerd wordt in de verschillende cloud-omgevingen.  

Onze visie op VMware

Het virtual data center van Data Comfort maakt gebruik van VMware vCloud en NSX. Wij weten nu hoe eenvoudig het is om te werken met deze producten. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat deze producten de marktpositie van VMware nog verder gaan versterken. Ook benieuwd naar de mogelijkheden? Klik dan hier.  

Mogen we u ook ondersteunen met onze cloud services?