Waarom wij genomineerd zijn als Cloud Service Provider of the Year 2018

Door de technologie en de mens die wij hebben ingezet zijn wij genomineerd als Cloud Service Provider of the Year 2018. Wij mogen ons ook de enige Cloud Service Provider in Nederland noemen waarbij alle snelheden van de componenten zijn gegarandeerd.

De volgende snelheden garanderen wij:

  1. Netwerk snelheid in Mbits
  2. Rekensnelheid van CPU (Mhz) en Memory
  3. Schijfsnelheid in IOPS (als enige in Nederland)
  4. Supportsnelheid: Zowel de reactie snelheid als de oplossnelheid

In dit artikel leest u alles over de techniek die wij hebben gebruikt. Dankzij deze techniek kunnen wij de garanties vinden.

Keuzes hardware

In de zoektocht naar eenvoud en beschikbaarheid hebben we veel software en hardware oplossingen bekeken. Een greep uit het onderzoek:

Softwarematig: Azurestack, VMware vCloud, Openstack, Cloudstack, Proxmox

Hardwarematig: DellEMC, NetApp SolidFire, HP, Nutanix

Blades van Dell

Er is in het ontwerp gekozen voor server-blades van Dell. Over de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan met Dell, hierdoor weten wij dat Dell hardware levert van hoge kwaliteit. Deze kwaliteit hebben wij nodig om de garanties te kunnen geven.

NetApp SolidFire

Voor de storage is er gekozen voor nodes van NetApp SolidFire. Met SolidFire is het mogelijk om de storage op het laagste niveau te virtualiseren. Hierdoor kunnen wij de IOPS los configureren van de capaciteit en deze dus ook te garanderen.

SolidFire heeft een algoritme in zich dat ervoor zorgt dat alle bits en bytes over alle SSD-flash disks verdeeld zijn in het cluster. Het uitbreiden of rebuilden van het systeem kan hierdoor zelfs gebeuren zonder performance verlies.

Kortom met SolidFire hebben wij de tools in handen om de performance te kunnen garanderen.

Juniper netwerkapparatuur

In het ontwerp is gekozen voor Juniper netwerkapparatuur. Juniper levert een hogere stabiliteit dan haar concurrenten. Deze stabiliteit zorgt ervoor dat wij een beschikbaarheid van 99,9% kunnen garanderen.

In 2018 is Juniper Networkz erkend als een Gartner Peer Customers Choice voor datacenter netwerken. Voor deze onderscheiding moet een leverancier minimaal 50 gepubliceerde beoordelingen hebben met een gemiddelde totale beoordeling van 4,2 sterren of hoger. Juniper heeft 445 beoordelingen met een gemiddelde score van 4,6 (uit de 5) sterren.

Volledig Software-Defined

Software-Defined is de rode draad die door het ontwerp loopt. Doordat het Virtual Data Center volledig Software-Defined is kunnen wij garanties geven op de performance en de beschikbaarheid van het systeem. Ook worden hierdoor verschillende IT-vraagstukken beantwoord, denk hierbij aan koppelingen van multiclouds, connetie met client devices enzovoorts.

Keuzes software

VMware vCloud Director

VMware vCloud Director is de managementlaag die wij gebruiken voor het beheren van de infrastructuur. vCloud Director is een zeer gebruiksvriendelijke beheerportal waarmee u zelf virtuele servers kunt samenstellen, installeren, configureren, activeren en beheren.

Het is binnen vCloud Director mogelijk om gebruik te maken van kant-en-klare templates. Door gebruik te maken van templates is een server binnen enkele minuten operationeel.

Het is met vCloud Director mogelijk om browser onafhankelijk te werken. Daarnaast configureert u binnen één scherm de volledige virtuele machine geheel naar wens.

VMware NSX

VMware NSX is een netwerkvirtualisatieplatform voor Software-Defined datacenters. Met NSX is het mogelijk om een veilige hybride omgeving te creëren tussen locaties en datacenters. Dit kan dankzij cross Virtual Data Center laag-2 networking. Met andere woorden, het is mogelijk om netwerken uit te rekken over virtuele datacenters op verschillende vCenters of vCloud Director instances die zich op verschillende locaties bevinden.

Stem op Data Comfort

Wij zijn er zelf van overtuigd dat wij het verdienen om Cloud Service Provider of the Year 2018 te worden. Helpt u ons met winnen? Stem dan nu op ons.

Mogen we u ook ondersteunen met onze cloud services?